nu sunt proverbe.. ci fraze/zicatori...
"A te lupta cu tine insuti, este lupta cea mai grea; a te invinge pe tine insuti, este biruinta cea mai frumoasa." (Leibniz)
"De la sublim la ridicol nu-i decat un pas!" (Napoleon)
Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia raiului." - William Shakespeare
"Doua lucruri sunt infinite: Universul shi prostia omeneasca. Dar de primul lucru inca nu sunt sigur..." (Einstein)
"Invata sa cunosti oamenii printre oameni;invata sa meditezi asupra lor in singuratate"(Goethe)
"Sentimentele nobile duse pana la exagerare dau aproape acelasi rezultat ca si marile vicii."(Balzac - Verisoara Bette)
"Nu exista singuratate mai profunda decat singuratatea samuraiului sau, poate a tigrului din jungla" Codul Bushido
"...Caci toti sa nasc spre a muri
Si mor spre a se naste." - Mihai Eminescu, Luceafarul
"Nu exista nimic bun sau rau, ci numai gandirea care face ca lucrurile sa fie astfel."
William Shakespeare
"Fa ceva. Daca nu merge, fa altceva. Nici o idee nu este prea nebuneasca."
Jim Hightower
"S-ar putea sa fii dezamagit daca esuezi, dar vei fi blestemat daca nu incerci."
Beverly Sills
"Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca. Tot ce poti face, este sa fii o persoana iubita. Restul ...depinde de ceilalti." ( O. Paler)
"Vorbeai ca dragostea este betie, ei bine, omul inteligent nu se imbata(...).Falimentul iubirii,daca iubire a fost, este si falimentul mintii?"... randuri citate din drama de idei Act Venetian a lui Camil Petrescu
"Daca as fi fost Dumnezeu, mi'ar fi fost mila de inima oamenilor." (Maurice Maeterlinck)
"Cauta sa pastrezi in toate linia de mijloc." (Confucius)
"Pt o clipa de placere, mii de suferinte." (Francois Villon)
"A visa, asta'i fericirea; a astepta, asta'i viata." (Victor Hugo)
"Exista o singura placere, aceea de a fi viu, tot restul e mizerie." Cesare Pavese, care a scris aceasta fraza, s-a sinucis.
"Un homme averti en vant deux "= "Un om avertizat face cat doi." - proverb care subliniaza valoarea informarii, a prevenirii.
"Oleum perdidisti"= "A pierdut uleiul..."
Latinii foloseau aceasta expresie pentru a caracteriza o scriere fara valoare,un discurs nereusit etc. Autorul a lucrat zadarnic nopti intregi, dar n-a reusit decat sa risipeasca uleiul lampii sale. Cum se spune pe la noi,"A arde gazul degeaba"
As fi ipocrita daca as afirma ca eu stiu toate astea.. pur si simplu rataceam pe un forum.. si am adunat din toata posturile cele mai frumoase si sugestive...