elle scrie:
Adela, in discurs e vorba de oameni care totusi au fost in stare sa intre la o facultate buna. Sa nu ajungem la bunici(care daca au facut 8 clase: sunt genii).
Pai tocmai...aici recunosti si tu ca trebuie sa fii in stare ca sa faci o facultate.Crezi ca daca faci o facultate nu poti face si avere cum au facut aceia fara facultate?Din contra...ai aici mult mai multe avantaje,cunostinte.Totul tine de mintea omului,de modul in care el stie sa investeasca banii.
elle scrie:
Cum sa nu ai nimic de pierdut daca faci o facultate? Poti pierde timp. Poate ca in acel timp puteai sa te imbogatesti printr-o idee interesanta pusa in aplicatie.
Sau poate nu.
E relativa problema dupa cum am mai spus.Iar timpul nu ai cum sa-l consideri pierdut atata timp cat tu ai invatat multe lucruri utile.De multe ori sunt lucruri in viata pe care le invatatm si ne sunt utile mai devreme sau mai tarziu,insa atentie...
intotdeauna ne sunt utile.Se poate vorbi aici si de ceea ce-ti face tie placere.Pentru ca daca iti place "sa-ti pierzi timpul" la facultate si asta iti aduce satisfactie,atunci de ce nu?E ca o hrana spirituala...ca atunci cand citesti un roman si te simti implinit prin reusita personajelor.
elle scrie:
Tie ti se pare ok sa ne ingramadeasca in creier tot felul de lucruri inutile? Materii ce nu-ti vor folosi niciodata in acel domeniu? Zici ca e ok sa te stresezi in plus in sesiune? Sa nu mai vorbim de faptul ca multe materii predate sunt foarte invechite(daca tot veni vorba de universitatile si materiile din Romania).
Unele materii nu sunt neaparat utile in domeniul ales insa pot fi utile in alte chestiuni.De exemplu cineva vrea sa devina inginer insa a invatat ceva si din drept.Eu cred ca aceste lucruri ii pot fi utile.
Ori daca tu vrei sa devii economist nu esti interesata sa mai afli nimic din orice alt domeniu?
Cum am zis...poate fi un avantaj acest lucru de a avea cunostinte din mai multe domenii.
elle scrie:
Tata a avut rabdare...rabdare..rabdare... Au trecut 5 ani, 10 ani , 15 ..20..25... a capatat prea multa experienta... si ghici ce? Acum si-a gasit un loc de munca in cu totul alt domeniu, mai putin stresant si unde nu uita contabilul si nici seful sa-l plateasca la termen. Oare nu a facut facultatea degeaba?
Pai nu a facut facultatea degeaba.Pentru ca oricand se poate ivi o ocazie de a se angaja in domeniul lui.Mai ales ca acum Romania a intrat in U.E. si lucrurile incep sa se aranjeze in aceasta tara.
Asa ca nu se stie niciodata ce-i rezerva viitorul.