Am gasit un interviu mai veki cu Lau dintr-un ziar local si m-am gandit k v-ar placea sa-l cititi...
Acesta mi s-a parut topic-ul potrivit spre a-l pune.Sper sa va placa pt k aici sunt kestii despre el si copilaria lui care nu s-au mai spus.Mie mi s-a parut interesant.
"Lau Duta,vedeta celei mai bine cotate formatii de muzica usoara din tara,3se,este,dupa mama,teleormanean.Mama sa,Ioana,sau cum ii zic apropiatii-Oita,dupa ce a terminat cele 8 clase in comuna natala Plosca,a mers in Navodari-Ct sa urmeze cursurile Liceului de chimie.Era cea mai frumoasa fata din liceu.Dar si foarte inteligenta si cuminte.Ea s-a imprietenit cu Titi Duta,coleg de scoala,din Navodari.Intre cei doi s-a infiripat o iubire profunda,demna de un scenariu de telenovela.S-au casatorit si au facut impreuna o fata,Aida,si un baiat,Lau.Trebuie sa spunem ca tatal lui Lau a cantat ani buni pe un vas de croaziera,ca chitarist,pe traseele Ct-Istanbul si Ct-Viena,impresionand turistii prin talentul sau,in acest sens,o contesa austriaca invitandu-l in capitala valsului sa-i cante personal.Cat de mult a iubit si iubeste Titi muzica se intelege lesne prin numele pe care i l-a dat fetitei lui,Aida,si prin felul cum a stiut sa-si ridice pe culmile gloriei baiatul,Lau.El,ca si fiul sau,a infiintat mai multe formatii,una dintre ele numindu-se,sugestiv,"Da-i la deal!".
Celebrul Lau Duta,pana in clasele gimnaziale,era nelipsit din Plosca,mai ales in vacantele de vara cand,impreuna cu verisorul sau primar,Iulian,care este mai in varsta cu 4 ani decat el,se jucau pe terenul de fotbal din apropierea casei sau faceau baie pe canalul de irigatii de pe camp,ocazie cu care,o data,era chiar sa se innece.In timpul cat statea la Plosca,Lau era extrem de respectuos si foarte cuminte.Lui ii placea sa manance mamaliguta cu jumari si oua la tigaie,mai ales sa intinga el in tigaie cu mamaliga.Era extraordinar de simpatic si iubit de toti vecinii.Dupa spusele verisorului sau,vedeta 3se a inceput sa cante la chitara de la varsta de 11 ani,mostenindu-l in acest sens pe tatal sau.De la mama sa mosteneste cumintenia,altruismul si inteligenta.Dar si frumusetea.Ceea ce nu stiu foarte multi dintre fanii lui Lau Duta este faptul ca acesta are o prietena din timpul liceului,pe care n-a parasit-o niciodata.Desi vedeta de calibru,acest baiat,la varsta de 25 de ani isi pastreaza educatia din familie si echilibrul oricarui om normal chiar daca a ajuns pe o treapta atat de inalta a succesului.La recentul spectacol dat in fata Casei de cultura din Alexandria,Lau nu a pierdut ocazia de a sta de vorba cu verisorul sau primar si cel mai bun prieten din copilarie.Iata ce ne spune varul despre var:"Lau,de cand este el mic,a avut ceva aparte,era modest,foarte sociabil si inteligent foc.Tot asa a ramas si acum.Nu-l intereseaza lucrurile marunte si nici faptul ca este vedeta.Are extraordinar de mult caracter varul asta al meu.In vara anului trecut a venit la mine,la Plosca,cu intreaga trupa.Au vrut cu totii sa manance rosii luate de ei din vrej si cu branza."(Elisei Virgil Dobrica)
SURSA:
JURNALUL TELEORMANEAN/anul 1/nr.9/30 oct-6 nov/2000/pag3.
|