Interviu LAURENTIU DUTA-MARIUS MOGA din revista Spy(o editie mai veche).
Se spune ca muzica este o arta moarta,atata vreme cat nu este cantata.Muzica ta este cu adevarat vie sau trebuie ,,resuscitata''?
L.D.:N-am auzit pana acum citatul asta.E vie,pentru ca traiesc pentru muzica.
MM:Muzica mea este vie.Atat de vie,incat te scoala din morti.(
rade)
Ti-ai cataloga compozitiile ca fiind comerciale(cu succes imediat,care dureaz numai cateva luni)sau ,,evergreen''(care au priza la public si dupa ani de la lansare)[i]?
L.D.
rice autor isi doreste cel putin un evergreen.Intr-adevar,tendintele pietei sunt spre comercial.Din fericire,radiourile inca difuzeaza piese mai vechi compuse de mine.Poate e prea devreme sa ma pronunt daca sunt sau nu evergreen-uri.
MM:Evergreen-urile se confirma dupa cativa ani de la lansare.Piata internationala e plina de producatori,compozitori,cantareti si e nevoie doar de o conjunctura favorabila-radiouri,televiziuni,ecouri pe net,in presa-ca o piesa sa fie constientizata ca fiind megahit-evergreen.
E mai avantajos sa lansezi piese care sa semene cu cele care te-au consacrat sau e de preferat sa nu semene intre ele(ex.Black Eyed Peas-nici o melodie nu seamana cu alta,dar totusi fiecare devine hit)?)
L.D.:Exista si regula asta.Daca o piesa prinde foarte bine,urmatoarele au elemente comune din acel succes.Eu am compus stiluri diferite la diversi artisti,chiar daca uneori se simte amprenta.Ceea ce e si normal.Nu e gresita niciuna dintre variante,atata timp cat piesa e hit.
MM:Nu e avantajos.Eu am lucrat cu trupe diferite,fiecare avea alt sound,unii mai de club,altii mai pop sau mai dance.Singura asemanare intre piesele mele e aceea ca au fost hit-uri,iar daca pare ca ma laud,chiar asta fac(
rade).M-am saturat de atata modestie.
Cat de mult conteaza faima?E mai important sa fii mare sau sa creada lumea ca esti mare?
L.D.:Sunt oameni foarte mari care stau in umbra si sunt oameni mici care devin mari in ochii multora,cu ajutorul mass-mediei.Faima te ajuta daca esti intr-un domeniu unde ai nevoie de acest lucru.
MM:E important sa crezi in tine.Ceea ce cred oamenii despre tine se schimba de la o zi la alta,de la un articol la altul.
Se spune ca succesul e un birou mic,cu un cos de gunoi mare.Care sunt dimensiunile cosului in cazul tau?
L.D.
aca te referi la compromisuri,sa stii ca nu prea am facut.
MM:Biroul meu e pe strada,in radioul de pe calorifer,in televizorul de pe masuta din sufragerie.Gunoiul e reciclabil.Arta poate lua multe forme.
Pentru ce gen de artist/formatie nu ai compune niciodata?
L.D.:Nu exista frontiere.
MM:Nu am prejudecati si nicio ,,lista neagra'' categorica.
Care e artistul/grupul pentru care ti-ar placea sa compui si alaturi de care sa te simti flatat ca ti-ai asociat imaginea?
L.D.
entru idolul meu,Michael Jackson.
MM:Mi-ar placea sa petrec doua zile in studio cu Quincy Jones si Babyface.
Carea fost cel mai dificil proiect pe care l-ai realizat pana acum?
L.D.:Cred ca turneele mari pe care le-am facut cu cativa ani in urma.A fost multa munca alaturi de colegii mei,atat la concept,cat si la realizarea lor.
MM:De abia acum incepe si se numeste ,,My Band''.
Cat de mult te-ar tenta sa te lansezi intr-o cariera solo?
L.D.
eocamdata ma simt foarte bine in 3SE.
MM:As putea s-o fac oricand.Astept imboldul final.
Cum ar trebui sa arate un barbat pentru a fi sexy?
L.D.:Cat mai natural.
MM:Un barbat e sexy atunci cand gandeste,cand realizeaza lucruri marete si cand munceste,nu cand arata.
Se spune ca fidelitatea te ajuta sa mori fericit,iar infidelitatea sa traiesti fericit.Cum crezi ca e mai profitabil?
L.D.:Cum considera fiecare.Pana la urma,trebuie sa traiesti cum iti place,dar sa nu ii faci sa sufere pe cei din jurul tau.
MM:Sunt fidel muzicii,ceea ce ma tine in viata fericit si ma mistuie putin cate putin,pana la sfarsit.