Top 6 pe 2006
Recunoastem: ne-a placut “jocul de cuvinte”, asa ca am optat pentru Top 6 si nu pentru Top 5 sau Top 10. In rest am respectat toate regulile alcatuirii unui astfel de clasament. Am intrebat 200 de tineri cum cred ei ca ar trebui sa arate topul anului in muzica. Surprize multe nu au fost, poate doar pozitionarea unei artiste de 3 ani, Cleo Stratan, pe locul secund si clasarea unui hit semnat DJ Andi la coada. In ce priveste strainii, lucrurile au fost mai simple. Din cauza ca numai trei piese au cules atat de multe voturi incat sa merite mentionate, ne-am rezumat la un Top 3.
3rei Sud Est - "Iubire"
Chiar si cei mai “duri” liceeni s-au dovedit niste romantici pana la urma. Altfel nu ne explicam cum de piesa “Iubire” a intrunit cele mai multe voturi. “Ii iubesc pentru ca mesajele melodiilor lor sunt inspirate din realitate si ma identific in ele”, ne-a spus Ioana Neferu, de 16 ani, in timp ce Luminita Matache, de 17 ani, a “decretat” simplu: “Sunt cool!”.
Cleopatra - "Ghita"
Micuta e un fenomen. Nu a cucerit doar copiii sau parintii - pentru care o astfel de optiune e fireasca -, ci si adolescentii! Refrenul prin care-l cheama & apostrofeaza pe misteriosul “Ghita” e fredonat de o multime de fete si baieti, iar Cleo e privita ca o viitoare stea a muzicii romanesti. Iulianei Ciupic, de 16 ani, ii place pentru ca este originala, iar Luciana Munteanu, de 19 ani, spune ca o relaxeaza melodia micutei Cleo. “Imi aminteste de copilarie, de boacanele pe care le faceam”, ne-a mai spus Sonia Soldu, de 15 ani.
Sistem - "Never"
Cine credea ca lumea se satura de butoaie si ca Sistem nu va mai patrunde la fel de usor ca in anii trecuti in topuri s-a inselat. “Never say Never” de-acum incolo, caci ultima piesa a percutionistilor s-a cocotat pe locul al treilea in preferintele pustilor. “Sunt cei mai tari”, ne-a spus Florin Patrascu, in varsta de 19 ani, iar Vasilica Toma, de 19 ani, a marturisit ca “e genul de muzica care ma binedispune si ma scoate din orice stare”.
Morandi - "A La Lujeba"
“Este super. Ceva nou pe piata romaneasca”, ne-a spus Elena Marin, de 19 ani, iar Irina Caloian, de 20 de ani, ne-a dezva-luit: “Muzica lor face furori in discoteca”.
Akcent - "French Kiss"
Cu un sarut frantuzesc, Mihai, Adi, Marius si Sorin au sedus audienta feminina. “Sunt energici, iar melodia asta e preferata mea”, ne-a spus Livia Neagu, de 16 ani.
DJ Andi & Aida - "For the First Time"
“Am reusit, in sfarsit, sa scoatem si noi o melodie super”, a decretat Liviu Arnautu, de 20 ani, iar Cristi Soldatu a adaugat: “E melodia cea mai tare”.
http://www.libertatea.ro/index.php?sect ... sid=166355