3 Sud Est: "Nu a murit dance-ul"
de Nicoleta Zaharia
Când Mihai Budeanu, zis ºi Negrutzu, a ales sã scoatã un album solo, aþi presupus cã era 3 Sud Est a apus. Când l-aþi vãzut pe Viorel Sipoº prezentând o emisiune la televizor, la fel v-aþi gândit cã 3 Sud Est e pe ducã. Total greºit. Cel puþin aºa susþin bãieþii. Nici vorbã de vreo rupere.
"Oficial le merge bine" în 2006, la aproape zece ani de când au sufocat discotecile ºi scenele româneºti cu muzica dance. Întâlnirea cu cei trei membri ai grupului nu a fost una obiºnuitã. Am epuizat imediat subiectul despre noul album. Se numeºte "Iubire". Nimeni nu þine socoteala al câtelea este. Conþine 10 piese nou-nouþe ºi un remix. "Cântãm iubirea. Suntem îndrãgostiþi ºi cãsãtoriþi. La acest subiect ne descurcãm cel mai bine". "Atâta timp cât existã cluburi ºi discoteci, nu o sã moarã dance-ul", spune Laurenþiu. Probabil vã întrebaþi cum sunt Laurenþiu, Viorel ºi Mihai când nu cântã. Viorel este glumeþul trioului, se maimuþãreºte tot timpul, cu greu se abþine sã nu se ia de colegi. Este "entertainerul" trupei. Laurenþiu este liniºtit. Mihai este sobru. Nu îi arde de glume ºi este foarte strict. Cred cã presupuneþi cine este liderul grupului: Laurenþiu. "Cam contestat. Sunt un lider cu bun-simþ ºi îmi consult colegii", spune el. "Mai mult cãlcat în picioare", adaugã Viorel (care, apropo, urãºte sã aibã ºefi). Momentele frumoase din trupã sunt cele în care "ne întâlnim sã bem ºi noi ca tot omul ºi avem discuþii prelungite. Discuþii despre viaþã. La un pahar de vin ne înþelegem cel mai bine. Ne luãm de gât ºi ne spunem cât de bine ne este împreunã", clarificã Viorel. "Uite cã suntem împreunã dupã mici tensiuni", spune Mihai. Dar sã aflãm ce îl deranjeazã pe Laurenþiu la Viorel: "Dom'le, sã-ºi dea jos ciocul ãla (râde). Vrea sã îl dea, dar îi e fricã. A! ºi întârzie. Bine ºi eu întârzii, dar el mai mult. Ce îi reproºez? De ce sã îi stric ziua? Cã sunt prea multe (pufneºte toatã lumea în râs)". Mihai, dupã cum v-am spus, este foarte serios ºi þine sã precizeze: "Întârzierea înseamnã cã nu ai respect faþã de colegii tãi. Pânã la urmã, o sã aplic ºi eu buna dispoziþie ºi o sã întârzii ºi eu. Ce mã deranjeazã la Laurenþiu? Nimic, e un bãiat extraordinar, te ungi la ranã cu el". Cum Mihai ºi Laurenþiu l-au dat în vileag pe Viorel cã tot timpul ajunge târziu la "muncã", acesta nu ezitã prea mult ºi riposteazã: "Pe mine nu mã întrebi ce mã deranjeazã la cei doi? Mihai e prea lent, iar pe Laurenþiu sunt supãrat pentru cã, de când a primit costumul de Spiderman, nu l-a îmbrãcat niciodatã. Sã-l vãd ºi eu cocoþat pe casã".
"Proiectul solo al lui Mihai a fost un eºec"
Am încercat sã aflãm de la Mihai de ce a ales proiectul solo, dar în zadar. "Nu vreau sã vorbesc despre proiectul meu solo. Vreau sã vorbesc despre 3 Sud Est", a tãiat-o scurt acesta. Bunul sãu coleg, Viorel, i-a sãrit în ajutor numai cu vorbe "frumoase". "Nu ne-a deranjat, l-am înþeles. Noi i-am zis, mãi bãiatule, nu-i bine ce faci. I-am recomandat sã consulte un doctor înainte (se prãpãdeºte de râs)... ºi a fãcut prostia pe care a fãcut-o. Acum e cuminte ºi s-a întors la 3 Sud Est", rãsuceºte cuþitul în ranã Viorel. "Mãi, nu s-a întors, cã nici nu a fost plecat, sã nu înþeleagã lumea altceva", adaugã Laurenþiu. Deºi recunosc cu greu, Laurenþiu ºi Viorel s-au temut la început cã Mihai ar fi putut avea succes. Despre proiectul solo al lui Negrutzu, ne-au dezvãluit mai multe cei doi colegi (asta în lipsa lui Mihai, ocupat cu vorbitul la telefon). ºi bârfa a început. "Dacã a mers? Dupã cum vedeþi, Mihai este aici. De ce sã ne ascundem dupã deget. A fost un eºec. Hai sã nu fim drastici (replica lui Laurenþiu). A fost un dezastru", a continuat, tãvãlindu-se de râs, Viorel. "Pe când Mihai se chinuia sã intre în top, pe locul 99, noi eram pe locul al treilea cu piesa "Cu capul în nori", a mai zis Viorel. Glumã-glumã, dar ºtim cu toþii cã orice glumã ascunde un dram de adevãr.
http://www.adevarulonline.ro/2006-12-09 ... 10005.html