Suntem niste lepre pentru ca am intarziat albumul
26 Decembrie 2006
Suntem niste lepre pentru ca am intarziat albumul
Interviul cu 3 Sud Est a fost realizat atunci cand baietii au lansat noul lor album, "Iubire". Locatia - o camera de hotel. Fotografiile au fost facute inclusiv in baie, iar discutia cu Laurentiu, Mihai si Viorel a fost atat de destinsa incat uneori nu-ti dai seama cand vorbesc serios sau cand glumesc. In principal, Laurentiu Duta a fost cel care a raspuns la intrebari, dar si Viorel Sipos si Mihai Budeanu au intervenit de cate ori au avut chef. S-au si cantarit in timpul interviului, dar despre asta... va povestim in zilele urmatoare. Deocamdata, va spunem ca in a doua zi de Craciun, la 26 decembrie, 3 Sud Est si-a lansat online albumul, pe site-ul casei de productie Cat Muzic, cei trei constanteni stand de vorba, pe chat, numai cu fanii care le-au cumparat albumul de pe site-ul Cat Music.
Impliniti zece ani de activitate, mai tineti minte cum v-ati lansat?
3 Sud Est: Cand ne-am lansat noi existau numai reportofoane cu caseta. Mai tinem minte? Ne-am infiintat in 1997, cand am inregistrat si prima piesa in studio, iar primul single a fost trimis posturilor de radio in decembrie 1997, intr-o varianta facuta pe o orga semiprofesionala. Cam astea au fost inceputurile, apoi am semnat contractul cu Cat Music, am imprimat piesa, undeva prin vara, posturile de radio au difuzat-o. Apoi am refacut-o, la DJ Phantom, intr-un studio profesional la vremea aceea.
Cum aratati acum zece ani?
3 Sud Est: Eram mai slabi cu vreo 10 kilograme, aveam mai mult par in cap, dar tot tineri si frumosi eram, ca si acum. De acuma numai bisturiul ne mai poate salva.
V-ati gandit deja la bisturiu?
3 Sud Est: Glumim, fireste. Nu, nu avem nici o treaba, operatiile estetice sunt pentru sexul frumos.
Intr-o perioada, pana in 2002, ati scos anual doua albume. In ultimul timp, v-ati mai potolit. De ce?
3 Sud Est: Acelea nu erau albume, erau EP-uri. Daca vorbim de albume, ele au fost in fiecare an.
Sunteti cea mai longeviva trupa de dance din Romania. Pana cand?
3 Sud Est: Pana la ultimul album, pentru ca odata cu albumul "Iubire", am trecut la alt stil, la cel electro. Nu mai suntem o trupa dance, nu ne mai miscam prea mult pe scena. Am renuntat la dansuri pentru ca este un alt gen de muzica, pe electro nu mai merg dansurile-sincron ce le faceam pe muzica dance. De fapt, discotecile de atunci au devenit cluburi. In plus, muzica electro se incadreaza tot la categoria dance, cel putin la premiile internationale.
Majoritatea melodiilor voastre de succes proslavesc iubirea. Si noul album are acelasi subiect? De ce?
3 Sud Est: Pentru ca iubirea este cel mai frumos subiect, in primul rand si ne descurcam bine pe genul acesta. Intotdeauna ne-au iesit bine piesele de dragoste. Cand am vrut sa facem ceva mai de party, nu prea ne-a iesit.
Ultimul album, "Iubire", contine si piese in limba engleza. Sunt facute special pentru piata externa?
3 Sud Est: Piesele au fost facute in limba engleza pentru ca sunau mai bine asa. Daca le faceam in limba romana, se schimba un pic din atmosfera, din stare. Dar asta nu inseamna ca nu ne si dorim sa cucerim piata internationala, desi stim ca este foarte greu. Nu este imposibil, se poate intampla cu orice piesa romaneasca.
Ati primit propuneri din strainatate in ultimul timp?
3 Sud Est: Da, am avut concerte in afara, dar pentru romanii de acolo. Si cu "Iubire" sunt deja semnale, dar nu suntem genul de trupa care sa batem toba cu asta. Nu vrem sa ne laudam pana cand nu stim ceva sigur.
Pagina voastra de internet este de fapt un forum. Cam cat timp va petreceti pe internet pentru a le raspunde fanilor?
3 Sud Est: Viorel tine legatura cu ei, are 500 de oameni in lista de yahoo messenger, le mai da drumul si la webcam sa-l vada. Mihai mai putin, din cauza putinului timp liber. Avem chiar o lansare speciala pe web, a albumului "Iubire". Pe forum intram, citim, dar nu postam. Viorel raspunde intrebarilor pe messenger.
Cum va petreceti timpul liber?
3 Sud Est: Mai iesim prin cluburi, prin Constanta, la Mall-ul din oras, bem ceai verde.
Ce superstitii aveti? Exista vreun ritual inainte de concert?3SudEst
3 Sud Est: Sigur, ne injuram, ne luam la palme... Glumim. Nu avem nici un ritual. Pur si simplu intram pe scena. Sau ne mai spunem unul altuia "Esti cel mai bun", ne mai incurajam.
Laurentiu, ce s-a schimbat dupa ce te-ai insurat vara trecuta?
Laurentiu: Nimic, ce sa se schimbe? Suntem la fel, e o relatie in care amandoi ne-am dorit sa nu se schimbe mare lucru. Noi ne intelegeam bine inainte si asa este si acum. (se aude si Viorel: eeeee, il mai pune la treaba din cand in cand).
Atunci de ce v-ati casatorit?
Mihai: din interes! Viorel: ca sa-si bata nevasta! Laurentiu: nu-i adevarat! Suntem de peste 13 ani impreuna.
Aveti un contract prenuptial? La cat se ridica averea ta, Laurentiu?
Laurentiu: Nu avem contract. Si nici nu stiu la cat se ridica averea mea, nu am facut nici un calcul. Nu am bani foarte multi. Mihai: e un fel de matusa Tamara, asa. Laurentiu: banii pe care ii am, sunt investiti. Sa zicem ca daca nu as mai canta, as trai bine cativa ani.
Cate studiouri ai si ce faci cu ele?
Laurentiu: Am studioul de la Constanta, cu care am inceput in 1999 si mai am unul la Bucuresti, unde sunt asociat cu Gabriel Huiban. Si baietii mai au fieacare cate un studio.
Ce talente noi mai descoperiti?
3 Sud Est: In ultimul timp am preferat sa ne ocupam de 3 Sud Est pentru ca si asa am reusit cu greu sa terminam acest album, care trebuia sa fie lansat in octombrie.
De ce ati intarziat lansarea albumului?
Mihai: De lepre ce suntem. Piesele erau gata, dar am reusit sa le punem cap la cap mai tarziu, din cauza concertelor. Viorel: Mihai are un limbaj execrabil, deoarece mai canta si muzica R&B, muzica ce este daunatoare societatii noastre.
De cate ori v-ati certat intre voi?
In fiecare zi, chiar si acum, nu ai vazut? Dupa ce pleci o sa ne certam cu Mihai pentru ca ne-a facut lepre, pentru ca nu raspunde scurt si concis la intrebari. Mihai: pai am zis sa fim un pic realisti, ca suntem niste lepre pentru ca am intarziat albumul, dar pana la urma am facut un lucru bun. Ideea e ca oricum daca am ajuns pana aici dupa zece ani de zile, nu mai avem sanse sa ne despartim.
Madalina Mitan
http://www.vedeta.ro/N-Suntem_niste_lep ... -1126.html