"Occidental şi carismatic
Mihai de la 3SE îşi pune pirostriile
de Roxana VLĂDĂŞEL, Mirabela BUBATU
Aparut in ziua de Duminica 10 Iulie 2005
Mihai de la 3SE îşi pune pirostriile • Negrutzu iese pe piaţa muzicală cu un proiect solo inedit ce imbină două genuri diferite: soul şi R’n’B
Pregătiri
A aşteptat şapte ani pentru a-şi vedea visul cu ochii.
Mihai, unul dintre cei trei regi ai muzicii dance de la 3 Sud Est, s-a lansat într-un proiect solo, ce poartă numele de Negrutzu. Ce face Mihai fără colegii de trupă sau, mai bine zis, ce a făcut în ultimele luni, pe lângă activitatea trupei mai sus amintite? Şi-a pregătit un album care împleteşte două stiluri muzicale mai greu de abordat în România - R’n’B şi soul. Cum poţi face ca o piesă să sune ca “afară”? Se pare că Negrutzu are o reţetă foarte bună: s-a pregătit minuţios în această direcţie, timp de şapte ani, şi nu a ieşit la rampă decât în momentul când s-a considerat pe deplin pregătit. Împreună cu băieţii de la studioul său de producţie a compus, produs şi orchestrat toate cele 16 piese ale materialului.
Reporter: După un succes fulminant alături de trupa 3SE ai ales o carieră solo. S-a produs o ruptură între voi? Ce părere au colegii de acest lucru?
Mihai: Nu aş putea spune că este vorba despre o carieră solo, ci mai de grabă de abordarea unui alt gen de muzică pentru aceia care vor să asculte soul r&b. Nu ştiu ce cred cu adevărat băieţii, dar au acceptat ideea atâta timp cât 3SE va rămâne în picioare.
Vei adopta acelaşi stil muzical ca al grupului 3SE?
Bineînţeles că nu. Stilul Negrutzu este total diferit de acela al formaţiei din care fac parte, este un soul r&b.
Lângă tine, pe scenă, vom putea să vedem şi o prezenţă feminină?
Da. La piesa “M-ai minţit”, care este primul extras de pe album, am un feat cu Simona Nae şi Maran.
În presă se zvoneşte că te simţi atras de Anna Lesko. Dacă este adevărat, ce calităţi ai remarcat la ea?
Nu, nu sunt cuplat cu Ana Lesko, însă niciodată nu se ştie...
Se spune că în spatele oricărui bărbat de succes se ascunde o femeie puternică. Cine este prezenţa feminină din spatele lui Mihai?
Într-adevăr am o iubită, o cheamă Emma şi mă susţine în tot ce fac.
Înainte de a fi celebru, Negrutzu a fost şofer. Dacă nu începeai cariera ca dansator, alături de Laurenţiu Duţă, cum ai fi văzut destinul tău?
Oricum, alături de Viorel aveam vise mari. Drept dovadă, am înfiinţat grupul AV37, după care Laurenţiu a venit cu ideea înfiinţării trupei 3SE.
Crezi că succesul formaţiei Animal X a scăzut după scandalul cu playback-ul în care apărea vocea lui Laurenţiu?
Nu, nu este adevărat. Sunt pure speculaţii.
Sunt foarte puţine lucruri pe care presa a putut să le afle despre viaţa ta personală. Cum este Mihai acasă, între patru pereţi, când bliţurile nu mai sunt aţintite asupra lui?
Stau foarte mult pe net şi le răspund fanilor de pretutindeni.
Ai de gând să-ţi pui pirostriile anul acesta?
Da, este posibil să se întâmple chiar anul acesta.
Care este vedeta feminină din showbiz pe care ai alege-o ca parteneră de viaţă?
Dificilă întrebare... Se spune că pentru a ajunge în top trebuie să faci compromisuri.
Fetele trebuie să treacă prin patul multor impresari. Tu, ca bărbat, ce compromisuri ai făcut?
Ca femeie este dificil, adevărat, dar mie, ca bărbat, nu mi-a fost greu, pentru că impresarii sunt tot bărbaţi. Dacă ar fi fost femei, cine ştie ce compromisuri aş fi făcut şi eu...
Aş vrea să ne întoarcem cu câţiva ani în urmă, când tu nu cunoşteai succesul de acum. Cum era Mihai ca adolescent? Răvăşit sau un tip cuminte şi la locul lui? Ai simţit ce înseamnă greutăţile vieţii?
Sigur, ca oricare artist din ţara asta, am plecat de jos. După ce am venit din armată, am lucrat ca şofer la o întreprindere de stat (am terminat liceul Auto din Constanţa), timp de doi ani, după care tot la muzică m-am întors, pentru că asta îmi plăcea cel mai mult şi iată că am reuşit.
La ce vârstă şi ce sumă de bani ai câştigat prima dată?
La 21 de ani. Nu mai ştiu suma, oricum era mică.
Dacă ar fi să mulţumeşti unei singure persoane, care ar fi aceea?
Mamei mele, că m-a creat aşa cum sunt.
Ce întrebare nu ţi s-a adresat niciodată?
(râde!) Eu ştiu, ce prezervativ foloseşti...
Te-a deranjat vreodată faptul că eşti cunoscut? Te-a agresat vreo fană?
Da, chiar nu mă lăsa să trăiesc, mă ameninţa că, dacă nu sunt cu ea, o să-i facă rău iubitei, până când am anunţat poliţia. S-a mai liniştit de atunci, dar e posibil să apară din nou. Cred că are probleme psihice. Din cauza ei mi-am schimbat două numere de telefon până acum şi băieţii ştiu lucrul ăsta.
Ce mesaj ai pentru cititorii cotidianului “Ediţie Specială”?
Iubesc oltenii şi sper să am ocazia să mai trec pe la voi în această vară cu noul proiect la care lucrez.
«M-ai minţit», succes garantat
Povestea din spatele videoclipului
Mihai recunoaşte că aşteptarea a fost benefică, deoarece dacă ar fi încercat să scoată pe piaţă un astfel de album acum câţiva ani, cu siguranţă nu ar fi avut succesul meritat, deoarece “genurile r’n’b şi soul nu se cântă la întâmplare, trebuie să ştii să le interpretezi.” Primul single este de fapt un reproş - “M-ai minţit”.
Cui adresează Negrutzu acest reproş ? Ei bine, piesa nu este inspirată din viaţa reală.
Este o melodie dedicată acelora care nu ştiu să fie sinceri în relaţia de suflet. O colaborare deosebit de interesantă cu Simona Nae, una dintre cele mai bune voci ale noastre, şi cu un rapper aflat la început de drum - Maran, piesa “M-ai minţit” promite foarte mult.
Videoclipul a fost filmat în urmă cu aproximativ două săptămâni. Acum este în ultima fază de montaj şi urmează a fi lansat pe canalele de specialitate foarte curând. Filmarea s-a desfăşurat la Escape Why Not, cu Dragoş Buliga pe scaunul de regizor.
Scenariul este foarte realist şi simplu: Negrutzu este înşelat de iubita sa - Simona Nae, iar ea încearcă să îl determine să o ierte. Pe toată durata piesei, Negrutzu este susţinut de prietenul său Maran, care nu aprobă nici el comportamentul fetei.
Cele aproape 18 ore de filmare s-au desfăşurat fără peripeţii, totul decurgând conform programului stabilit până la scena de final, când Negrutzu urma să fie filmat la volanul unei maşini, plecând supărat după vizionarea unei casete video cu prietena mincinoasă.
A fost un adevărat tur de forţă: cablul de transmisie al maşinii s-a rupt, a fost nevoie să se schimbe unghiul de filmare, o cameră a fost amplasată pe capota maşinii şi o Dacie tracta autoturismul în care se afla Negrutzu.
La turnarea clipului au mai participat şapte dansatoare şi doi dansatori din Constanţa, care l-au susţinut pe Mihai pe toată durata filmării.
Tot din Constanţa este originar şi Maran, care locuieşte şi acum în cartierul unde s-a născut Mihai."
acesta este articolul la care am dat un link mai sus