Din noul sau studio de inregistrari, deschis in Bucuresti, Laurentiu Duta declara:
„Nu este adevarat ca am leucemie”
A trecut ceva timp de când trupa 3SE nu a mai lansat un single nou, „Alaturi de ingeri” fiind ultimul care promoveaza inca albumul „Cu capu’n nori”. Am stat de vorba cu Laurentiu Duta, cel care a pus bazele celei mai bine vândute formatii pop-dance in România, despre noutatile pe care le pregateste in perioada urmatoare, dar si despre infioratorul zvon lansat pe piata, potrivit caruia celebrul compozitor ar suferi de cancer.
@ Interviu realizat de Daniel BADEA
- Ce mai faci, Laurentiu?
- De curând, mi-am deschis un studio de productie muzicala in Bucuresti, in acelasi timp nerenuntând la cel din Navodari. „Gala Records” este numele acestui studio, ale carui prime doua productii sunt deja pe piata: „Jokero” a celor de la Akcent (orchestratie ce apartine unuia dintre colaboratorii studioului - Adi Colceru) si „Anycika Maia” a Annei Lesko, melodie compusa de Adi Colceru si Laurentiu Duta.
- Concret, care sunt numele colaboratorilor din nou-infiintatul studio „Gala Records”?
- Suntem o echipa formata din Adi Colceru, Gabi Huiban (alias Jazzy) si Sorin Frunza.
- Ce noutati pregateste 3SE, pentru perioada urmatoare?
- Se lucreaza la un nou album ce va aparea, probabil, tot sub sigla „Cat Music”, in decursul lunii iunie. Momentan, este prea devreme sa ma pronunt in privinta stilului pe care il vom aborda, dar, mai mult ca sigur, nu va fi radical diferit fata de ceea ce se aude pe „Cu capu'n nori”.
- Sa inteleg ca de pe acest ultim material nu va mai fi editat nici un single?
- Da, intr-adevar. „Alaturi de ingeri” este ultimul single extras de pe albumul lansat anul trecut, iar acum pe posturile muzicale ruleaza, cum stii deja, varianta remixata a melodiei.
- Dupa câte am aflat din emisiunea lui Teo de la Pro TV, ai inceput o colaborare cu seful DIAS Constanta...
- A, nu pot sa spun ca este o colaborare in sensul de a-i compune melodii in prima auditie. Este vorba despre niste preluari ale unor melodii din repertoriul international, melodii de suflet ale sefului DIAS Constanta, comandantul Emil Moraru, ce au fost orchestrate in studioul meu. Dar nu de mine, ci de colaboratorii mei.
- Care este parerea ta pe marginea melodiei ce ne va reprezenta la „Eurovision” in acest an?
- Eu spun ca „Tornero” este un cântec in spiritul Eurovisionului, este cântat de o voce foarte buna si cred ca va face o figura frumoasa la Atena. Personal, melodia lui Traistariu imi inspira optimism, bucurie, bunadispozitie. E ok.
- Cum comentezi recentele zvonuri aparute in presa, conform carora ai suferi de leucemie?
- Nu stiu cum sa le comentez si nu stiu cine a aruncat pe piata un asemenea zvon. Din câte am auzit, s-a facut o paralela intre faptul ca „Alaturi de ingeri” as fi scris-o special in ideea ca stiu ca voi muri, dar acest lucru nu este deloc adevarat. Sunt sanatos tun si nu pot decât sa repet ca nu este nimic adevarat din ceea ce s-a scris pe tema asta.
- In final, as dori sa ne mai spui, pentru fanii tai, la ce proiecte, in afara de 3SE, lucrezi momentan?
- Am destul de mult de lucru. Trebuie sa compun peste 16 melodii. Scriu pentru albumul de debut al fostei componente a trupei „Mandinga”, Elena, si pentru Adela Popescu.
- Ce stil te-ai hotarât sa imprimi pentru aceste doua noi materiale?
- Pentru Elena va fi ceva in tonul single-ului compus pentru „Mandinga” - „Soarele meu” - , iar in privinta Adelei, pot spune ca in perioada urmatoare ea va aparea cu un videoclip nou, realizat la melodia „Visele noastre”, intr-o varianta remixata si needitata pâna acum pe vreun suport audiovideo.
articol aparut in ziarul Ultima ora-28 martie 2006
|