Ultima vizită a fost: Dum Sep 19, 2021 7:50 pm Acum este Dum Sep 19, 2021 7:50 pm

Ora este UTC + 2
 [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Dum Iul 23, 2006 10:01 pm 
Neconectat
Music Amateur
Music Amateur
Avatar utilizator

Membru din: Lun Iun 05, 2006 10:18 am
Mesaje: 567
Puncte de reputaţie: 0
<<OPINII: Operatiunea Gramofonul sfideaza drepturile omului
Posted by admin on ( reads)

Problema principala nu este pirateria, drepturile "sarmanilor autori" ai bunurilor piratate, ci incalcarea flagranta si tot mai accentuata a drepturilor noastre individuale.Politia si jandarmii care ar trebui sa previna si sa descurajeze violenta ne dau in cap cu Gramofonul, deoarece multinationalele si casele de productie nu scot destui bani din Romania.Ca sa putem preveni abuzurile am studiat legislatia interna si internationala ca sa vedem cum ne putem apara cu legea in mana.

Am citit o gramada de tampenii prin ziare in ultima vreme cu privire la "Actiunea Gramofonul". Comentarii care mai de care mai tembele si mai nerealiste. Unii se scuza ca nu au bani sa cumpere programe, dar nu se duc sa munceasca, altii arata cu degetul la coruptie, care are 1 milion de stegulete rosii, nu doar un amarat de stegulet galben, altii dau vina pe Politisti si "ii dau in gat" ca si ei au programe piratate acasa... Scuze, scuze...


Insa nimeni nu a pus cu adevarat degetul pe rana si nu l-a rasucit. Problema aici nu este pirateria, drepturile "sarmanilor autori" ai bunurilor piratate, ci incalcarea flagranta si tot mai accentuata a drepturilor noastre individuale. Incet-incet, Statul de Drept va fi inlocuit de Statul Politienesc, in care noi nu vom fi altceva decat SCLAVI. O noua epoca se va naste "SCLAVAGISMUL cu fata umana". Se monteaza camere video peste tot, "Sa fim supravegheati Bine!", jandarmii care ar trebui sa previna si sa descurajeze violenta, nu sa omoare in bataie manifestanti si suporterii, nu dau socoteala nimanui, ba chiar de la zi la zi ii vedem tot mai violenti, iar acum, ni se da in cap cu Gramofonul, deoarece multinationalele si casele de productie nu scot destui bani din Romania.


Am spus bine, acestea sunt principalele beneficiare ale Legii Drepturilor de Autor, nu autorul propriu zis al operei. Pentru ca daca ma intalnesc cu orice cantaret din orice formatie si ii fac cinste cu o bere, cu siguranta "il platesc" mai bine decat ia de la casa lui de productie pentru un album. Stiti care sunt procentele pe care le iau autorii de la acesti vampiri care le sug sangele dar nu produc nimic? Intre 5% si 15%. Si atunci unde se duc 85-95% din profituri? In buzunarele unor smekeri care au tot interesul sa puna GRAMOFONUL sa cante.


Actiunea asta, pornita prost si facuta cu picioarele, cu siguranta NU va starpi pirateria, NU va aduce incasari mai mari caselor de productie, NU va incuraja artistii sa produca mai mult, NU va opri schimbul de informatii pe Internet care ne tine mintea in viata, dar cu siguranta cativa politruci politici vor primi laude de la Bruxelles, cativa "smekeri" de prin ministere isi vor primi partea de la organizatiile de lobby ale caselor de productie si ale multinationalelor si o gramada de pusti vor fi arestati pentru ca vor SA STIE, SA CUNOASCA SI SA INVETE.


Ca sa putem preveni abuzurile am studiat legislatia interna si internationala ca sa vedem cum ne putem apara cu legea in mana de aceste abuzuri grosolane.


In primul rand trebuie sa clarificam ce este mai important - un drept de proprietate intelectuala sau libertatile individuale asa cum sunt ele consfintite de Declaratia Universala a Drepturilor Omului si de Constitutia Romaniei? Sau mai bine spus, pentru a apara un drept legitim si legal de proprietate intelectuala poti incalca cu intentie (pe principiul - fraierii astia nu isi cunosc drepturile) Constitutia Romaniei, Declaratia Universala a Drepturilor Omului si o directiva a Parlamentului si Consiliului European (95/46/EC)? Nu NU POTI! Iar daca asa ceva se intampla, este un ABUZ care poate fi rezolvat in instanta si din care se pot castiga multi bani la CEDO.CE TREBUIE SA AVETI IN SHARE PENTRU A NU PRIMI VIZITA POLITIEI

Actiunea Anti-Gramofon

De aceea am formulat un enunt pe care fiecare utilizator de DC++ sau de retea de cartier sa-l puna ca deschidere in share-ul personal. El suna asa:


" ATENTIE! NU POTI INTRA pe calculatorul meu ca sa vezi sau sa downloadezi fisiere daca faci parte din orice agentie guvernamentala sau de investigatii, din orice structura sau grup Anti-Piraterie, Politie, Parchet, ORDA, BSA, orice companie producatoare/distribuitoare de filme sau jocuri, ISP, sau esti angajatul unei asemenea companii sau structuri.
Daca intri pe computerul meu ca sa vezi sau sa downloadezi fisiere si nu esti de acord cu termenii de mai sus, INCALCI Art. 27 (Inviolabilitatea domiciliului), Art. 28 (Secretul corespondentei), Art. 30 (Libertatea de exprimare), Art. 31 (Dreptul la informatie), Art. 33 (Accesul la cultura) din Constitutia Romaniei, INCALCI Art.19 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului si INCALCI Directiva 95/46/EC a Parlamentului si Consiliului European.


Daca imi INCALCI aceste drepturi, actiunea ta este ilegala atat in Romania cat si in Uniunea Europeana, si am sa te dau in judecata pe tine ca angajat si institutia din care faci parte, si am sa cer daune de 10.000.000 de Euro. Asa ca daca nu ai ce face cu banii sau vrei sa muncesti pentru mine tot restul vietii tale, fii curajos si incalca-mi drepturile."


Puteti downloada mesajul gata aranjat ca sa fie primul lucru vizibil din share in sectiunea Download.


Trimite acest link tuturor prietenilor, cunostinelor, listei de messenger, tuturor de pe hubul tau sau reteaua ta de cartier.

Raspandeste actiunea ANTI GRAMOFON !!! E timpul sa ripostam!


In continuare va dau textele de lege care au stat la baza acestui avertisment, ca sa vedeti si voi ce drepturi aveti ca cetateni ai Romaniei, si cate lucruri care s-au scris in presa Politia nu le poate face legal.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Inviolabilitatea domiciliului - Art.27 - Constitutia Romaniei


(1) Domiciliul si resedinta sunt inviolabile. Nimeni nu poate patrunde sau ramâne în domiciliul ori în resedinta unei persoane fara învoirea acesteia.


(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru urmatoarele situatii:
a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotarâri judecatoresti;
b) înlaturarea unei primejdii privind viata, integritatea fizica sau bunurile unei persoane;
c) apararea securitatii nationale sau a ordinii publice;
d) prevenirea raspândirii unei epidemii.


(3) Perchezitia se dispune de judecator si se efectueaza în conditiile si în formele prevazute de lege.


(4) Perchezitiile în timpul noptii sunt interzise, în afara de cazul infractiunilor flagrante.


Pe Internet, un spatiu virtual, nu unul fizic, domiciliul unei persoane poate fi asimilat calculatorului. Sau, printr-o alta interpretare a legii putem spune ca atata timp cat calculatorul se afla in domiciliul personal, intrarea in calculator inseamna si violarea de domiciliu.


Singura modalitate Legala a Politiei de a intra pe calculatorul personal si a face "perchezitie" printre bunuri (fisiere) este cu mandat de la Judecator, "în conditiile si în formele prevazute de lege" adica dupa identificarea persoanei din spatele IP-ului, ceea ce este foarte greu, daca nu imposibil. Si spun asta pentru ca daca ti-ar intra in calculator ar incalca Constitutia iar probele stranse ar fi nule de drept, iar un judecator nu poate da un mandat pentru un nick name ca [RO][B][SAT3][piratul_online].


Iar conform aliniatului 4, share-ul se poate face legal fara urmari penale IN TIMPUL NOPTII !!!


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Secretul corespondentei - Art.28 - Constitutia Romaniei


Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare (DC++ este un mijloc legal de comunicare) este inviolabil.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Libertatea de exprimare - Art.30 - Constitutia Romaniei
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Dreptul la informatie - Art.31 - Constitutia Romaniei
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi îngradit.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Accesul la cultura - Art.33 - Constitutia Romaniei
(2) Libertatea persoanei de a-si dezvolta spiritualitatea si de a accede la valorile culturii nationale si universale nu poate fi îngradita.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Declaratia universala a drepturilor omului


Articolul 19
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspândi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Directive 95/46/EC of the European Parliament and of the Council on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data - OJ L 281, 23.11.1995; Bull.
10-1995, point 1.3.51


The European Union's Directive on the Protection of Personal Data came into force on October 25, 1998.


It restricts the information that may be gathered about individuals in EU member states and forbids the export of personal data from EU member states to any third party nations which lack "an adequate level of protection. Under the Directive, Member States are required to impose minimum standards with respect to the processing of personal data on the Internet.


The Directive requires that
(a) personal data may be processed only with the consent of the individual;
(b) individuals be informed as to the intended purposes of such processing;
(c) information not be processed in a way incompatible with such purposes;
(d) individuals be given access to and ability to correct personal data and right to block
processing of such data; and
(e) individuals have a right to judicial remedies and compensation with respect to violations of their privacy rights.
In addition, certain types of data -- relating to a person's race or ethnicity, political, religious or philosophical beliefs, trade-union membership, and health or sex life -- are accorded additional protections.


The European Union views data privacy as a fundamental right that is best protected by legislation and federal policing. >>

n-am revenit... don't worry

_________________
oh 3SE, when you sing you drive me crazy


Sus
  
 

Reclame

 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 23, 2006 10:08 pm 
Neconectat
Painter/3sefan10
Painter/3sefan10
Avatar utilizator

Membru din: Lun Mai 01, 2006 8:16 pm
Mesaje: 1599
Localitate: around you
Puncte de reputaţie: 0
8) Ce a zis-o cel care a scris asta.

_________________
Imaginemein Blog, Dancing In The Rain Avatare si semnaturi


Sus
  
 
MesajScris: Dum Iul 23, 2006 11:11 pm 
Neconectat
Music Lover
Music Lover
Avatar utilizator

Membru din: Dum Iun 26, 2005 5:12 pm
Mesaje: 1250
Localitate: iasi
Puncte de reputaţie: 0
dely_3x scrie:
n-am revenit... don't worry

be sad...? :(

_________________
Imagine


Sus
  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 23, 2006 11:37 pm 
Neconectat
Music Lover
Music Lover
Avatar utilizator

Membru din: Sâm Mai 20, 2006 11:17 pm
Mesaje: 1008
Localitate: Intr-o inima nevinovata
Puncte de reputaţie: 0
Topic bun de inchis :x

_________________
Imagine
Armata nu te face mai barbat


Sus
  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 24, 2006 12:14 am 
Neconectat
Administrator
Administrator
Avatar utilizator

Membru din: Vin Iun 02, 2006 11:46 pm
Mesaje: 4170
Localitate: Printre vise, pe un colþ de stea
Puncte de reputaţie: 0
Da,nu are sens sã încurajãm download-ul ilegal.


Sus
  
 
 [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 5 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Mergi la:  
Furnizat de phpBB | phpBB România